• כתובה

נוסח כתובה בנישואים שניים

הרב יהודה אודסר

י"ט סיון תש"פ
שאלה
שלום, האם בחתונה שניה (שני הצדדים) שהאשה וגם הגבר כבר הורים לילדים. נוסח הכתובה שונה? הרי הכלה לא בתולה. ואם כן איפה אפשר למצוא את הנוסח?
תשובה
השוני העיקרי הוא בהגדרת מצב האישה. שוני זה יוצר השלכות לעניין סכום הכתובה והכינוי הכתוב לפני שמה של האישה (תלוי אם היא אלמנה או גרושה) ההתחייבות בהלכות הכתובה של הבעל לעניין שאר חיובי הכתובה כגון מזונות, דיור, מלבוש, ומצוות עונה וכדו' נשאר אותו הדבר. בכל מועצה דתית/רבנות ישנו נוסח כזה ניתן למצא גם במרשתת, תלוי בנוסחים (אשכנזי/עדות מזרח וכדו')