• שבת ומועדים
  • שלשת השבועות

תיקון חצות בבין המצרים - עד איזה שעה ביום

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ב תמוז תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב. מחצות היום ועד איזה שעה אפשר לעשות תיקון רחל?
תשובה
שלום רב לשואל היקר. יש לומר תיקון רחל בלבד מחצות היום - עד זמן מנחה קטנה (עד תשע וחצי שעות זמניות כפי שמופיע בלוחות). מקורות: מנהג זה הובא בשער הכוונות (פ"ט ע"ג), וכתב רבי אליהו מני זצ"ל (מעשה אליהו סי' שי"ח) שאם לא עשה כן מיד בחצות היום, יכול לומר את התיקון עד זמן מנחה קטנה. ומה שנהגו לומר תיקון רחל בלבד, מבואר בחיד"א (יוסף אומץ סי' כ"א, מורה באצבע ר"ל), משום שפסוקים התיקון מיוסדים על בכיה על חורבן בית המקדש. שנזכה לראות בבניין בית מקדשנו במהרה. בברכה רבה,