האם ללמוד את כל המסילת ישרים או להתמקד בזהירות זריזות ונקיות

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד אב תש"פ
שאלה
אני בחור בישיבה קטנה (דרך חיים -גימזו), ורוצה ללמוד את ספרי המוסר הרגילים. מסילת ישרים, אורחות צדיקים, שערי תשובה, חובת התלמידים ועוד. התחלתי במסילת ישרים וכמה פעמים למדתי את שלושת המידות הראשונות. שאלתי היא האם להמשיך ללמוד את שאר הספר או לעבור לספרים האחרים ולהמשיך לחזור על זהירות זריזות נקיות על מנת שבעבור הזמן, הגיל וההתקדמות בעבודת ה ויראת שמים, אמשיך את מסילת ישרים עד לסיימו? הנקודה היא שאם אמשיך בלימוד ושינון בספר מסילת ישרים זה יקח הרבה זמן וממילא התועלות ששייכות אלי משאר הספרים אפספס לטובת לימוד של שאיפות בלבד. תודה רבה מראש
תשובה
אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ