• שאלות כלליות

נטילת ידיים של בוקר

הרב בנימין במברגר

ה אלול תש"פ
שאלה
1. האם מותר לנטול נטילת ידיים של בוקר בכיור במטבח שיש בו כלים? 2. האם הידיים חייבות להיות יבשות לפני נטילת ידים של בוקר? 3. במידה ובבית גר מישהו שלא נוטל נטילת ידיים לא בבוקר ולא ביציאה מבית עלמין , האם יש בעיה שהוא משתמש באותו סקוצ לכלים או מגבת מטבח?
תשובה
1. לכתחילה יש ליטול מעל כיור ריק. 2. עדיף שיהיו יבשות אבל לא מעכב. במקרה כזה אפשר ליטול 4 פעמים על כל יד, שהפעם הראשונה מעבירה את הטומאה של המים ואחר כך עוד שלוש פעמים. 3. הוא לא אוסר את הכלים ולא את האוכל שנוגע בו.