• שאלות כלליות

בעלי חיים טמאים, למה?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ל מרחשון תשס"ג
שאלה
בויכוח שנערך במשפחתי, לא הצלחנו להבין מדוע היהדות אוסרת על אכילת חזיר - התשובות הידועות לנו הן מפני שאינו מפריס פרסה או מעלה גרה... אך הייתי רוצה להבין את העניין יותר לעומק.
תשובה
התורה אומרת שבהמות שיש להם סימנים אלו, טהורות. הסימנים אינם סיבה לכשרות וטעמה של תורה אינו ידוע לנו. זו גזירת הכתוב. אע"פ שיש אומרים שהבהמות והחיות שיש להן סימני כשרות אוכלות מזון מן הצומח, לא טורפות ולא אוכלות דברים מנוולים, התורה לא פרשה לנו את טעמיה.