• לפני התפילה

טיול הליכה בבוקר לפני תפילין

הרב נועם דביר מייזלס

ט"ו מרחשון תשפ"א
שאלה
בס"ד שלום, בבוקר הליכה בשכונה מחיה אותי ואת נפשי, אני מאד נהנה ממנה וזקוק לה. האם מותר לפי ההלכה קודם ללכת בשכונה, לדאוג לבריאותי הנפשית והגופנית, ואחר כך להתחבר לרוחניות ולהניח תפילין בלב שמח וברצון שלם? תודה לכם יום טוב ונעים
תשובה
אפשר להקל לאחר אמירת ברכות השחר. מקורות: עיין שו"ע (פ"ט ג'-ד') באיסור התעסקות בענייניו קודם התפילה, וברמ"א (שם ד') שיש מקלים לאחר שאמרו מקצת ברכות שקודם ברוך שאמר, אולם סיים שטוב להחמיר בזה. ועיין שו"ע (שם) שהתיר לאכול ולשתות לרפואה, ובמ"ב (שם סקכ"ד), ותפילה כהלכתה (פ"ו כ"ג) שהתיר להתעמל לפני התפילה כדי לחזק את גופו אם לא ניתן לעשות כן לאחר התפילה. בברכה רבה,