• שאלות כלליות

מה המשמעות וחשיבות של ביקור בבית העלמין?

הרב דוד חי הכהן

י ניסן תשפ"א
שאלה
שלום, האם חשוב לבקר את אבא ז"ל בבית העלמין? האם יש לזה משמעות? האם זה מנהג יהודי? או שלמדנו מהנוצרים? איך עליי לנהוג בעניין זה? האם ביקור בבית העלמין עומד לאבא לזכות או שלא קשור? תודה, אורית
תשובה
מנהג יהודי קדמון לבקר קברי אבות ואימהות. כך מסופר במדרשי חז"ל וכך נאמר בזוהר הקדוש. אמנם, יש לביקור מקום רק אם נעשה בזמנים מיוחדים כמו יום זיכרון, ערב ר"ה ויום הכיפורים. כמובן כשמבקרים נהגו להדליק נר ולומר תהלים ופרקי תפילה לעילוי נשמה ובוודאי שזה מועיל מאוד.