• שאלות כלליות

האם יש בעיה לאשה להסתובב ולצלם מזוויות שונות?

הרב ש. יוסף וייצן

י אייר תשפ"א
שאלה
שלום ותודה! יש בי רצון לפתח את תחביב הצילום שלי ולכן חשבתי להתחיל לצלם סתם ברחובות ובסביבה, האם יש איזושהי בעיה מבחינת צניעות? אם נגיד אני מצלמת באזור שיש בו הרבה אנשים (מדובר לדוגמה על רחובות ירושלים המרכזיים)- יש בעיה? כי אולי אם אתכופף או אצלם מזווית שונה או אשתהה זה יראה שונה ובולט לאנשים? יש הבדל בין צילום במצלמה מקצועית (שיותר גדולה לכן אולי מושכת תשומת לב) לבין צילום בפלאפון? קשה לי מאוד להבחין בין קיצוניות אולי מיותרת וחונקת לבין צניעות אהובה. אשמח לפירוט עד כמה שניתן כדי שאצליח להעריך באופן עצמאי מה הגזמה ומה לא בנושא הצילום (ואולי בכלל?) תודה מאוד מאוד על האפשרות לשאול
תשובה
שלום רב מכיון שאת עוסקת בעבודה ורואים שאת מחזקה מצלמה את עסוקה בעבודה וכך גם אחרים מתייחסים אלייך. לא צריך לחשוש בשעת הצילום על חוסר צניעות. בברכה ש. יוסף