ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

מדיח כלים לבשר וחלב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ב סיון תשס"ה

מדיח כלים לבשר וחלב


הרה"ג יעקב אריאל

שאלה:
מהם התנאים שצריכים להתקיים במדיח כלים על מנת להדיח בו כלים בשריים וחלביים,
מה דינם של סטים שלמים של כלים מחרס (גם בשריים וגם חלביים) שהודחו באותו מדיח ללא קיום התנאים הנ"ל? מה דינו של המדיח? האם אפשר להכשיר את הרשת והמסננת או צריך לקנות שתיים חדשות?האם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים בנדון?

(אם איני טועה, שמעתי פעם שהגר"ע יוסף התייחס להמשך שימוש בכלי חרס. איני זוכרת באיזה מקרה היה מדובר ואיני בטוחה שזה היה קשור להדחת כלים, אבל ההתייחסות נגעה לכך שמדובר בסט שלם ולא בצלחת בודדת)

תשובה:
יש צורך ברשתות ומסננות נפרדות ולהדיח הדחת סרק בין שטיפה לשטיפה.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il