- משפחה, ציבור וחברה
- זוגיות
- תורה, מחשבה ומוסר
- הדרכות לבעלי תשובה
1443
שאלה
שלום, אני בן 25 מת"א, גדלתי בבית חילוני והתחלתי לחזור בתשובה לפני 5 חודשים, אני שומר שבת, הכשרתי את המטבח (בעזרתכם), מתפלל 3 פעמים ביום, ולומד תורה קבוע בימי חמישי.
להורים שלי קשה מאוד לקבל את השינוי שחל בי, אני רוצה מצד אחד לקיים מצוות כיבוד הורים ומצד שני לחזור בתשובה, קראתי בקיצור שולחן ערוך שעול מצוות קודם לכיבוד הורים, אבל הייתי רוצה לעשות זאת תוך שמירה על שלום בית - האם לדעתך אני מתקדם מידי? האם עדיף לקחת את הזמן ולשמור על שלום בית או (כמו שהייתי מאוד רוצה) להמשיך ללמוד ולהתקדם ולקבל עליי עוד מצוות חשובות שאיני יודע כלל כל קיומם?
תשובה
הרצון שלך לשמור על שלום בית וגם להתקדם בקיום מצוות הוא נכון. אפשר גם להתקדם בשמירת מצות בלי לפגוע בשלום הבית. אלא אם כן ההורים מתנגדים לעצם הרצון שלך לשוב בתשובה. בדרך כלל מי שחוזר בתשובה היחס שלו להורים משתפר והם לבסוף שמחים על השינוי והרבה פעמים גם הם מתקרבים לתורה בעצמם. אם תרצה אני אוכל להציע לך משפחה בתל אביב שתשמח להדריך אותך איך להתקדם וגם לשמור על שלום בית עם ההורים.

המשך שאלת פלטות המתנה בין בשר לחלב
הרב אליקים לבנון | ט"ז אדר תשפ"ה
