• צניעות בלבוש

האם גברים צריכים ללבוש ’לבנים’?

הרב ש. יוסף וייצן

י"ט תמוז תשפ"א
שאלה
שלום וברכה, האם יש ענין ללכת עם לבנים מתחת לבגדים לגברים, במקום שאין ענין של צניעות. כלומר, באופן שהאדם נקי והבגד מספיק עבה באופן שאי אפשר להבחין באיברים הצנועים כלל. וכן האם מותר להתפלל באופן זה? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום רב מה שחשוב שיהיה בגד מהודק באזור המתנים כדי שיהיה הפסק בן הלב למקום הערווה. אם כשלא לובשים לבנים יש הרהור משום שכל הזמן מרגישים נגיעה במקום הערווה אז ללבוש בנים למנוע הרהור. כל טוב