• חתונה ושבע ברכות

חתונה וריקודים מעורבים?

הרב ש. יוסף וייצן

י"ג סיון תשס"ה
שאלה
בעזרת ה’ יתברך אנשא לבן זוגי בעוד כארבעה חודשים. העניין הוא שמשפחתי איננה שומרת תורה ומצוות והם מקבלים מאוד קשה את הצורך בהפרדה בחתונה. כדי לא ליצור מחלוקות ושלום בית החלטנו (אני ובן זוגי). לקיים חתונה מעורבת כאשר לאורחים הדתיים (שהם מעט) יהיה מקום נפרד לשבת ולרקוד. האם זו החלטה נכונה? האם מותר לי לרקוד עם חתני אחרי החופה בריקוד סולו?
תשובה
לגבי ישיבה מעורבת החלטתם נכון. בנוגע לריקודים מעורבים תעמדו על כך שלא יהיו ריקודים מעורבים. תסבירו לאורחים שלכם שזה הערב שלכם ואתם תהיו שמחים רק אם יהיו ריקודים נפרדים. כדאי לידע את האורחים על כך מראש בהזמנה. כגון לכתוב " לבקשת החתן והכלה הריקודים של הגברים ושל הנשים יעשו כל אחד בפני עצמו". בהלכה כתוב שאין עושים דברי חיבה וקירבה בין איש ואישה שיכולים לעורר הירהורים אצל אחרים. בדרך כלל ריקוד סולו הוא ריקוד שמעורר להירהורים מיותרים אצל אחרים. אהבת אמת היא האהבה שנעשית בצינעה. כדאי שתרקדו את ריקוד הסולו בבית הפרטי שלכם. לתשובת הרב זלמן מלמד. לתשובת הרב דוד חי הכהן. לתשובת הרב אליעזר מלמד.