• גזל ונזיקין

שאלת המשך ל""הרמתי" טלפון בגיל 13"

הרב משה מאיר אבינר

ב טבת תשפ"ב
שאלה
כן הטלפון עבד, ידעתי בדיעבד שמה שעשיתי היה לא נכון. איך אוכל לכפר על כך?
תשובה
שלום וברכה, אם הטלפון היה מונח במקום שיכול להיות שאדם שכח אותו שם, והיה בו סימן, וכיום אין סיכוי להגיע לבעלים. עליך לבדוק כמה טלפון כזה היה שווה בזמן שמצאת אותו, ולתת תרומה לבית כנסת באזור בו מצאת אותו, שיקנו בו סידורים או שאר ספרי קודש. אך אם יותר מסתבר שאדם זרק את הטלפון במקום זה, לדעת הטור (חו"מ רסא) הרי הוא הפקר, ולדעת הרמב"ם (גניבה ואבידה יא,יא) היה אסור לקחתו, אבל לאחר שהבעלים יתייאש אין חיוב השבה (יד המלך). ולאחר זמן ארוך מן הסתם הבעלים התייאשו. בברכה, בברכה,