• פירות וירקות

גידול ירקות, עלים ירוקים ותבלינים בגינה ביתית

מכון התורה והארץ

ט אייר תשפ"ב
שאלה
רציתי לדעת איך, מה והאם ניתן לגדל בגינה על מנת שלא יהיה חשש תולעים וכו. ירקות - עגבניה, מלפפון וכו מותר לגדל ולאכול? כיצד? מה לגבי חסה, פטרוזיליה וכוסברה? ניתן לגדל ולאכול? כיצד? וצמחי תבלין? מותרים לגידול ואכילה? וכיצד?
תשובה
בס"ד שלום וברכה אין כמעט הבדלים (לגבי חרקים) האם זה גינה או שדה, בכל מקום החרקים מגיעים לפעמים מעט יותר ולפעמים פחות. לעומת זאת בשדה קל לרסס דבר שאדם פרטי לא יכול לעשות. אמנם בגינה אפשר לעשות חממות מסודרות ומכוסות ובכך להקטין את החרקים, אבל זה לא מצב מוחלט ותמיד צריך לבדוק את הגידול. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ