• תערובת מאכלים

ברכת בורגול מושרה

הרב דניאל קירש

כ"א תמוז תשפ"ב
שאלה
שלום וברכה. אם הבורגול מושרה 20 דקות במים ומעורבב בסלט עם ירק פטרוזילה כוסברה וחמוציות. מה ברכה ראשונה ואחרונה. תודה רבה
תשובה
שלום וברכה, יש לברך מזונות ועל המחיה. ברכת הבורגול מזונות. והוא העיקר. הסלט טפל לו (ראה הליכות ברכות עמ' קלח). מקורות והרחבה: אם הבורגול מושרה במים רותחים ודאי שברכתו מזונות משום שהוא עבר בישול (ראה שולחן ערוך סי' רח ס"ב). אף אם משרים את הבורגול במים פושרים או צוננים עדיין יש לברך עליו מזונות משום שהוא עבר תהליך בישול במפעל (ראה הליכות ברכות שם). אף שיש קצת מקום לחשוש שאין ברכתו מזונות משום שאולי הוא לא עבר בישול במפעל או שנטען שכיון שאחרי הבישול במפעל מייבשים את הבורגול בחום עד שנעשה קשה ואינו ראוי לאכילת אדם אפילו על ידי הדחק ורק אחר כך משווקים אותו לצרכנים ואולי התבטל הבישול הראשון, מכל מקום למעשה יש לברך עליו מזונות מכיוון שבדיעבד ברכת מזונות פוטרת הכל חוץ ממים ומלח, ראה ביאור הלכה (סי' קסז סע' י), והליכות עולם (ח"ב עמ' צב). כל טוב!