• ערלה ונטע רבעי

לחשוש לערלה ברימונים?

מכון התורה והארץ

כ"ד טבת תשפ"ג
שאלה
שלום! קיבלתי ארגז מלא רימונים, שלא עבר דרך חנות מפוקחת, אלא הגיע ישירות מבית האריזה. על הארגז כתוב שם בית האריזה "BCA מושב אביגדור", אך לא קיימים פרטי קשר תקינים. ניסיתי במספר דרכים להשיג אותם על מנת לברר האם יש חששות של ערלה ושמיטה ברימונים, אך ללא הצלחה. האם ניתן לאכול את הרימונים (לאחר מעשר מספק), או שצריך לחשוש? תודה.
תשובה
בס"ד שלום וברכה אפשר לסמוך על כך שרוב אדמות המדינה היו מכורות בשביעית וכן אין רוב ערלה ברימונים (למרות שיש בעיות רבות), ועל כן על אפשר להקל, וכך כתבו חלק מהפוסקים. יש שהחמירו בספקות אלו, ובייחוד בעניין הערלה שהיא לרוב הפוסקים מדאורייתא. אבל בודאי שיש מקום לסברות שהקלו ללכת לפי הרוב בערלה ויכולים לאכול לאחר שכבר נתקבל בבית. ברור שאין לעשות כן לכתחילה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ.