תפילה לנשים

כולל הלכה בית אל

ט"ו שבט תשפ"ג
שאלה
שלום רציתי לשאול האם נשים יכולות להתפלל יום אחד שחרית, יום אחרי מנחה או שמחוייבות להיצמד לזמן תפילה קבוע ביום? תודה
תשובה
שלום וברכה, אני מבין שכוונת בשאלה אם אישה יכולה להתפלל כל יום תפילה אחרת. תשובה: אישה יכולה להתפלל בכל יום תפילה אחרת. כגון: יום אחד שחרית וביום אחר מנחה. בהרחבות פורטו דיני חיוב תפילה על נשים. הרחבות נחלקו הפוסקים כמה תפילות נשים חייבות להתפלל ביום. לדעת הרמב"ן נשים חייבות בשתי תפילות כמו גברים (משום שתפילת ערבית רשות), וכתב המ"ב (קו, ד) שכך דעת רוב הפוסקים. אך הרמב"ם חלק וסובר שנשים חייבות בתפילה אחת בכל יום. למעשה טוב שאישה שיכולה תתפלל שתי תפילות ביום, אך גם אם התפללה תפילה אחת יצאה ידי חובה. טוב שהתפילה שתתפלל תהיה שחרית כדי לפתוח את היום בתפילה, אך מי שלא הספיקה יכולה להתפלל מנחה. דינים אלו באישה שאינה מטופלת בילדים וטרודה בענייני הבית. אך נשים שטרודות בטיפול בילדים קטנים וסידור הבית יכולות לכתחילה לצאת ידי חובה בברכות השחר וברכות התורה. (פנה"ל תפילת נשים ב, ו). בברכה, הרב עדיאל קאפח