• מחשבים ואינטרנט

אתר אינטרנט שעלול להרבות חילול שבת

הרה"ג יעקב אריאל

י אלול תשס"ה
שאלה
חשבתי על רעיון לאתר אינטרנט, וברצוני להציע את הרעיון למכירה, הבעיה שאם הוא יוקם כנראה שהוא ירבה חילול שבת (כולל קניה בשבת) האתר אומנם פונה לאוכלוסיה עולמית, אך גם יהודים ישתמשו בו. האם מותר לקדם את הרעיון כאשר בסופו של דבר לא יהיה לי כל קשר לאתר’ ומה עם יהיה לי שותפות באתר?
תשובה
אם הרעיון לא מתיחס לשבת אלא באופן כללי ויתכן שימצאו יהודים שיחללו בגללו שבת אין לך אחריות על כך והדבר מותר, אך אם הרעיון הוא ספציפי לשבת - אסור.