שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
יישר כח על התשובה הברורה והמנומקת. אז אם הטאבון שברשותי מגיע ל 500 מעלות. כדי להכשיר אותו מחלבי לבשרי, אני צריך לנקות את השאריות ולהדליק אותו לכחצי שעה על 500 מעלות?
תשובה
שלום וברכה, אין צורך לנקות את השאריות, כי הדלקה בחום הגבוה ישרוף הכל. הרחבה: מעיקר הדין די לחמם בחום 371 מעלות. אך טוב להחמיר ולחמם בחום הגבוה (500 מעלות) כדי לצאת ידי כל הדעות. (ראה מה שכת' כאן: https://www.yeshiva.org.il/ask/143663). מסתבר שמעיקר הדין אפילו היה אפשר להסתפק בליבון קל (200-250 מעלות). אך יש מחלוקת בכך ובמקרה שלנו אין צורך להקל. (ראה מה שכתבנו כאן אם ליבון קל גם שורף או רק מפליט https://www.yeshiva.org.il/ask/132059. בנידון שלנו לשיטות שליבון קל לא שורף אלא מפליט ישנה בעיה כי אנו מתייחסים לאבן שמוט ככלי חרס שטעמים אינם יוצאים ממנו בגעלה). בברכה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il