ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

דיני בשר וחלב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"א טבת תשס"ו

דיני בשר וחלב


מכון התורה והארץ

שאלה:
1.מה הדין של אכילת דגים עם מאפה פרווה שנאפה בתנור בשרי? וכן תבשיל שנעשה בכלי בשרי? (בן יומו\לא בן-יומו)
2. אם אני רוצה לאפות חלות לשבת כך שאוכל אותם בין בסעודה חלבית ובין בבשרית (חלות שונות לכל סעודה) באיזה תא של התנור לאפות?
3.(נראה שזה הסבר נכון לשאלה 2-) מה הדין של חלה שנאפתה בתנור חלבי מלוכלך כשהחלב לא - נראה בעין אלא שרוף לגבי אכילה עם בשר כאשר התנור בן יומו וכאשר אינו בן יומו?

תשובה:
1. התירו בשר שנתבשל בכלי של דגים בן יומו, וכן דגים שנתבשלו בכלי בשרי בן יומו ובלבד שהכלים יהיו נקיים, (עיין או"ה כלל לט דין כו) והסברא היא שאין סכנה בפליטת הכלים. וא"כ בודאי שלגבי מאכל פרווה אפילו בן יומו אין לחוש לאוכלו עם דגים.
2. תנור צריך לנקות שלא ישארו שאריות מאפיית החלב (או מהבשר) ולאחר 24 שעות יחממו בחום מקסימלי כעשרים דקות, ואז אפשר לאפות חלות ולאכלם עם מה שירצו. בפחות מ 24 שעות יש מקילים.

הרב יהודה הלוי עמיחי


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il