- הלכה
- שאלות כלליות
דיני בשר וחלב
שאלה
1.מה הדין של אכילת דגים עם מאפה פרווה שנאפה בתנור בשרי? וכן תבשיל שנעשה בכלי בשרי? (בן יומו\לא בן-יומו)
2. אם אני רוצה לאפות חלות לשבת כך שאוכל אותם בין בסעודה חלבית ובין בבשרית (חלות שונות לכל סעודה) באיזה תא של התנור לאפות?
3.(נראה שזה הסבר נכון לשאלה 2-) מה הדין של חלה שנאפתה בתנור חלבי מלוכלך כשהחלב לא - נראה בעין אלא שרוף לגבי אכילה עם בשר כאשר התנור בן יומו וכאשר אינו בן יומו?
תשובה
1. התירו בשר שנתבשל בכלי של דגים בן יומו, וכן דגים שנתבשלו בכלי בשרי בן יומו ובלבד שהכלים יהיו נקיים, (עיין או"ה כלל לט דין כו) והסברא היא שאין סכנה בפליטת הכלים. וא"כ בודאי שלגבי מאכל פרווה אפילו בן יומו אין לחוש לאוכלו עם דגים.
2. תנור צריך לנקות שלא ישארו שאריות מאפיית החלב (או מהבשר) ולאחר 24 שעות יחממו בחום מקסימלי כעשרים דקות, ואז אפשר לאפות חלות ולאכלם עם מה שירצו. בפחות מ 24 שעות יש מקילים.
הרב יהודה הלוי עמיחי
חימום בשרי או חלבי עם כיסוי
הרבנות הראשית לישראל | י"ג סיון תשפ"ב
בושל בכלי בשרי
הרבנות הראשית לישראל | כ"ח תמוז תשע"ב
מהיכן נלמד איסור בשר בחלב?
כולל הלכה בית אל | ט"ו טבת תש"פ

למה דג הוא לא בשרי?
הרב דוד חי הכהן | ד ניסן תשס"ה

מכון התורה והארץ

קציצת עצים לשם עשיית סכך
כ כסלו תשס"ג

מה מברכים על פופקורן?
א כסלו תשס"ג

תירס קלחים
ג טבת תשס"ג

קלחי תירס
ג טבת תשס"ג

לישון ולאכול בסוכה לפני סוכות
הרב נועם דביר מייזלס | ט"ו תשרי תש"פ
לשים סכך על ברזל
הרב יוסף אפריון | כ"ב אלול תשע"א

לישון ולאכול בסוכה לפני סוכות
הרב נועם דביר מייזלס | ט"ו תשרי תש"פ

באיזה חוט מותר לחבר את הסכך?
הרב שמואל אריאל | י"ב תשרי תשע"ח
