ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב שבת ומועדים הלכות בישול כלליות

נתינת חמין בצלחת רטובה בשבת

הרה"ג יעקב אריאלי"ז טבת תשס"ו
290
שאלה
ראיתי שאין לשים במרק קר, תפו"א שהורד מהפלטה. אולם ליד סלט אין צורך להחמיר.1. האם זו ההלכה? 2. מה לגבי הצלחת? האם צריך לייבש אותה לפני שמניחים בה תפו"א? וא"ת שאין מגמתי ואין ברצוני לבשל את טיפות המים שבצלחת, הרי לגבי כוס שקצת רטובה וממלאים אותה במים חמים כן צריך לייבש. לא ראיתי שנוהגים לייבש צלחות לפני שמניחים את החמין בהן. ראיתי חוזרים בתשובה שמקפידים על כך. מה הדין? האם רצוי להחמיר?
תשובה
1.ההפך הוא הנכון. תפוח הלוהט יבשל את הירקות שיגע בהם בעוד שהמרק הקר רק יקרר את התפוח והמרק לא יתחמם הרבה. 2. רצוי שהצלחת תהיה יבשה. כשהדבר לא ניתן אפשר לסמוך על הגר"ע יוסף שמתיר זאת בגלל שאין כוונה לבשל את הלחלוחית וזהו פס"ר דלא ניחא ליה. אולם לכתחילה יש להימנע מכך.
עוד בנושא הלכות בישול כלליות

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il