• המקדש והקרבנות

איך ניקו את קודש הקדשים?

רבנים שונים

כ"ה טבת תשס"ו
שאלה
למדנו שהכהן הגדול היה מזה לפני ולפנים במהלך עבודת יום-הכפורים. שאלתי: האם היה מישהו שתפקידו היה לנקות ולשפץ את בית קדש-הקדשים מדי פעם, כמובן, אני ער לכך שהכניסה היתה מותרת רק לכהן גדול, אחת בשנה, אולם וודאי היה צריך לנקות ולעשות שיפוצים בקדש הקדשים מדי פעם?
תשובה
במסכת מידות ד, ה, מתואר שכשהיה צריך לתקן את כתלי קודש הקודשים, היו משלשלים אומנים בתיבות שהיו סגורות משלושה צדדים כדי שלא יהנו ממראה קודש הקודשים, והתיבה הייתה פתוחה רק למקום שבו היו צריכים לטפל. ר' ידידיה הכהן