• עובד ומעביד

אי תשלום לפעילים

כולל דיינות פסגות

י"א שבט תשס"ו
שאלה
האם מותר לעוסק בקירוב רחוקים, לא לשלם משכורת בזמן לפעילים אותם הוא מעסיק, כיון שבינתים בכסף הוא מפעיל פעילויות קרוב רחוקים נוספת, ובתוך זמן הוא יקבל כסף מתרומות, אותם יעביר לפעיל, זאת כאשר הפעיל אינו מעונין בדחיית התשלום?
תשובה
שלום רב, לעשוק שכר שכיר הוא איסור תורה, ואין לו היתר כלל לצורך מצוה אחרת. אין עושים מצווה על חשבון עבירה של בין אדם לחבירו. ובמידה ואדם עבר והשהה שכר שכיר, עליו לשלם לו מייד כשיכול, ולשוב על כך בתשובה. בכבוד רב, הרב יוסף ללום.