• מעשר כספים - למי?

צדקה להורים...

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"א תמוז תשס"ו
שאלה
אני בת 22, סטודנטית והבכורה ל-9 ילדים בלי עין הרע. יש לי אחות נשואה ולה תינוקת, והורי די מחזיקים אותם כלכלית. (שניהם צעירים מאד, ובעלה לומד תורה), שני הורי עובדים ברוך ה’, וברוך ה’ יש לנו את כל צרכינו. אולם בכל זאת הנטל אינו קל. אני עובדת בכדי לממן את לימודי ומרבית הוצאותי, ושאלתי היא, האם ניתן להביא את כספי המעשר להורי, אם כן, האם לעשות זאת בהסתר על מנת שלא יתביישו (להניח את הכסף במקום שבו הם שומרים כסף, וכך יחשבו שכנראה שכחו ממנו), או שמא לקנות דברים כמו ביגוד ונעליים לאחים, דברים שכרגע ההורים לא יכולים לקנות, בתור מתנות. או אולי להגיד להורי בצורה גלויה, מצד אחד איני רוצה לבייש אותם, אך מצד שני קשה לי להסתיר מהם סודות?
תשובה
את יכולה לקנות בחלק מכספי המעשר מתנות בגדים הדרושים לאחייך, בעיקר אם זה מסייע ללמודי התורה שלהם. אין צורך לומר להורים שזה מכספי מעשר. אך חלק מהמעשר תתני בכל זאת לצדקה לאחרים.