• שאלות כלליות

ברכה לבית

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ אלול תשס"ו
שאלה
אני גר בדירה חדשה מזה שלוש שנים ולא עשיתי זוהר לברכת הבית, מה אפשר לעשות לחלופין כדי לברך את הבית והמשפחה במיוחד כאשר אני יודע שישנו בבית גויים עובדי קבלן במהלך הבנייה של הדירה?
תשובה
אם אתה לומד תורה בבית ועושה מצוות בבית הרי הבית מתקדש ומתברך. ואם זו דירה שלך שקנית ואתה בכל זאת רוצה לקרוא את הזוהר אתה ובני ביתך יכולים לעשות זאת בעצמיכם אין צורך להזמין אחרים. ואם תרצו להזמין אין זה מאוחר לעשות חנוכת בית גם עכשיו אף על פי שעברו שלוש שנים.