• קדושה

אמירת נקדישך בלחש

רבנים שונים

כ"ח מרחשון תשס"ז
שאלה
האם צריך להגיד נוסח נקדישך בלחש עם השליח ציבור או שצירך לשתוק ולכוון לדבריו, אבא שלי קורא את הנוסח בלחש. האם התנהגות מנוגדת אליו היא בגדר עבירה?
תשובה
על פי עיקר הדין בשו"ע או"ח סימן קכה רק השליח ציבור אומר בקול נקדישך וכל שאר הציבור שותקים ומקשיבים (הציבור אומרים רק "קדוש" ו"ברוך", וכן פסק המשנ"ב שם שזה המנהג הנכון יותר לעשות). אולם יש מקילים לומר עם הש"צ. לכן עדיף שתעשה כמו מנהג אביך, אא"כ תוכל להסביר לו בדרכי נועם ובכבוד את עיקר הדין. הרב שלמה רקובסקי