• עיתונות, רדיו וטלויזיה

בענין שירים לא ראויים בערוץ 7

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"א טבת תשס"ז
שאלה
ביקשתם שאתייחס לשירים ספציפיים שאינם ראוים לדעתי, מדובר בתיבת הנגינה של ערוץ שבע במחלקה של שירים עבריים תחת הכותר "שירי אהבה" נראה שבאתר דתי כותר כזה לא ראוי, ומן הסתם השירים שתחת כותר זה גם אינם רואיים. נראה לי שבתור מהדרים במצוות כדאי לא להכניס שירים שיש בהם אחד המרכיבים (זמר, מילים, ניגון) לא כשרים מאחר ויש פוסקים האוסרים זאת מעיקר הדין.
תשובה
בררתי את הדבר ונמסר לי כי השירים תחת הכותרת "שירי אהבה" אין בהם תוכן שלילי. אלה שירים גם על אהבת אם ואהבת הארץ, וכולם צנועים. ואם בטעות הוכנס שיר לא ראוי, נא להסב תשומת הלב והדברים יתוקנו.