• ריבית, השקעות ובנקים

לבדוק קרנות אם שומרות שבת?

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ט אייר תשס"ז
שאלה
ראיתי את תשובת הרב לגבי השקעה בקרנות התומכות במחללי שבת. 1. אני לא משקיע "כבד" ואין אני יודע במה הקרן משקיעה. האם אני צריך להשקיע דווקא בקרנות שמפוקחות הלכתית, או שמתוך חוסר ידיעה מותר לי להשקיע בקרן רגילה מתוך הנחה שאין היא תומכת בחברות העוברות על התורה? 2. האם ישנן בעיות בקרנות שאינן משקיעות רק בבורסה אלא גם ב-"צמוד מדד" או "לא צמוד מדד"?
תשובה
דיןפרוטה כדין מאה, אם כספך מסייע לחילול שבת אתה שותף לחילול שבת. השקעה בצמוד מדד מחייבת היתר עיסקא עליך לוודא שאינך שותף לגביית ריבית.