• שמיעה בקול ההורים

עשיית דבר שאינו לרוח ההורים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה תמוז תשס"ז
שאלה
לעיתים קרובות כשאני רוצה לעשות משהו שההורים שלי לא ממש מתלהבים ממנו, הם אומרים לי "תעשי מה שבראש שלך, רק תדעי שאנחנו מעדיפים שתעשי משהו אחר". האם, לפי ההלכה, מותר לי לעשות את מה שאני רוצה לעשות, כי הרי ההורים מרשים, רק שהם לא כל כך מרוצים מכך?
תשובה
אם את מבחינה שזה לא לרוחם, אין ענין שתעשי להיפך. לפי הדין אין כאן איסור ממש, אבל אם יש בך יראת-שמים ראוי שלא תעשי דברים הגורמים להוריך מורת רוח. ובפרט בנושאים עקרוניים, שבהם מן הסתם הם מבינים יותר.