• איך למצוא שידוך?

תפילה לזיווג מסויים

הרב ש. יוסף וייצן

י"ד אב תשס"ז
שאלה
רציתי לדעת האם זה נכון שאסור להתפלל לזיווג מסויים? לפני כשנה מישהו שיצאתי איתו בעבר ביטל אירוסים סמוך לחתונה. מאז אני ממש חוששת ומפחדת שיש בזה משהו שקשור אליי למרות שעבדתי ממש על עצמי שחלילה לא אתפלל ואבקש דברים שעלולים לפגוע בקשר, אך בכל זאת אולי בתת מודע זה קרה, שחשבתי שאנו כן מתאימים וביקשתי על כך, האם יש משהו שניתן לעשות?
תשובה
יש מקום בתפילה לבקש גם בקשות מוגדרות. בודאי שתמיד אנו משאירים את ההחלטה ביד הקב"ה. אולם אנו צריכים, וכך משובח לבקש בקשה מוגדרת. דברים אלו למדתי מפירוש המלבי"ם בספר תהילים, פרק קכ"ג: "הבוטח בה' שיושיעהו ע"י אמצעיים טבעיים הוא נושא לבו אל ה' ועיניו על האמצעיים שמהם ועל ידם יצפה להשיג עזרתו, שעז"א המתפלל צריך שיתן עיניו למטה ולבו למעלה, ר"ל שהמתפלל על צרכי העולם הגם שיתן עיניו למטה על דברים השפלים, צריך עכ"פ שיהיה לבו למעלה אל המנהיג והמניע את הכל". חז"ל עומדים על כך שבעניני זיווג יש מציאות שע"י רחמים ובקשה זוכים בזיווג מסויים. מותר לך להתפלל על זיווג מסויים. אולם לא לחשוב שאת ודאי תזכי במה שאת מבקשת. בהצלחה.