ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

תא יחידי בתנור בשבת | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ט"ו סיון תשס"ג

תא יחידי בתנור בשבת


הרב רואי מרגלית

שאלה:
עד כמה שידוע לי, בתנור בעל תא אחד ניתן לבשל בשר או חלב כאשר יש 24 שעות הפרש בין הבישולים וכן יש צורך בחימום התנור לחום גבוה כחצי שעה.
קרובי משפחתי נוהגים להשתמש בתנור כפלטה בשבת כאשר מנהגם הוא לאכול ארוחה בשרית בערב ובבוקר ארוחה חלבית, כאשר בשני המקרים יש צורך בחימום המאכלים בתנור. לי נראה שמנהגם בטעות הוא, אך האם יש איזה שהוא צד להקל בכך מהסיבות הבאות:
1. חום התנור הוא כ- 100 מעלות בלבד.
2. ההפרש בין החימום של המאכלים הוא כ- 6 שעות שבם התנור דולק ללא הפסק (שאריות המאכל נשרפים בזמן הזה).

האם יש חילוק בהלכה הזו בין העדות השונות?

תשובה:
יש שני בעיות במקרה הנ"ל: בעיה של כשרות ובעיה של שבת.
בנושא של שבת יש בעיה בעיקר לאשכנזים בשהייה בתנור ובפרט אם רוצים להחזיר. לספרדים יש יותר מקום להתיר אם מכסים את הכפתורים ושומרים על תנאי החזרה.
אבל בנושא כשרות יש בעיה יותר חמורה, כיון שלא עוברים 24 שעות וגם לפעמים נוזלים מאכלים ורואים אותם בעין והרי אי אפשר לנקותם בשבת וכן חום התנור אינו מירבי ולא שורף ברמת כשרות נאותה ולכן ראוי להתרחק מזה ובפרט לאשכנזים. (בהתייעצות עם הרה"ג הרב זלמן מלמד שליט"א).

הרב רואי מרגלית.

שאלה אישית אחת נשאלה בהמשך לשאלה זו.

מנהל ישיבת בית אל

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il