• שאלות כלליות

הפצרה בהורים למען שלום בית

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ל אב תשס"ז
שאלה
רציתי לשאול מה הדין כאשר יש מצב מסובך מאוד מבחינת שלום בית, לא עלינו, האם מותר לבת לדבר עם אחד מהוריה בצורה מעט ישירה ובוטה, הבת רוצה לסייע להורים והיא רוצה לאמר דברים כואבים להורים על התנהגותם ועל התוצאות האפשריות, מצד שני היא מפחדת לפגוע בהורים ולעבור על כיבוד אב ואם?
תשובה
אם את חושבת שדבריך יועילו ויתקנו את המצב. וזה יהיה גם לטובת ההורים. מותר לך להעיר להם. כמובן בצורה הכי עדינה ומכובדת שאפשר. אך אולי כדאי שתתיעצי עם מי שהוא שיכוון אותך איך לעשות זאת בדרך שחביא לתוצאות חיוביות.