• פירות שביעית

יין הקדוש בקדושת שביעית

מכון התורה והארץ

ה תשרי תשס"ח
שאלה
מה הדין ביין שביעית שנשאר מהקידוש: האם להחזירו לבקבוק או שמותר לשפוך אותו בכיור?ולגבי הבדלה: האם מותר למלא את גביע היין מעבר לגדותיו כך שהיין יישפך בודאות? {כך אנו נוהגים כל השנים במוצ"ש}. וכן האם בהבדלה ניתן לכבות את הנר ע"י ששופכים מעט יין לצלחת ומכבים בו את הנר?
תשובה
1. כמות מועטת מאד אפשר לשפוך, כמות גדולה יותר יש להשתדל לשתות או להחזיר לבקבוק. 2. יש להשתדל למלא את הגביע במידה הרגילה, אין צורך למלא על גדותיו. 3. אין לכבות את הנר ביין שביעית. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי