• צבא ולימוד תורה

חזרה בתשובה בזמן הצבא

הרב ש. יוסף וייצן

ז טבת תשס"ח
שאלה
לפני כחודשיים החלטתי שמספיק עם השטיות ואני מחליט לחזור בתשובה. התחלתי ללמוד שיעורי ערב לשמור שבת ולקחת על עצמי הרבה דברים, ברוך השם. אני מעוניין עכשיו ללכת לישיבה גבוהה לא לאומית. האם לחכות לסוף השירות הצבאי שלי, שהוא עוד שנה, או כדאי לי לצאת עכשיו ממנו, בהתחשב בזה שאני חייל גובניק שבאמת אינו תורם לצבא?
תשובה
אם אתה יכול לצאת ללא בעיות נראה שיש עדיפות שתתחזק בעבודת ה'. אם תרצה לתרום לעם ישראל תוכל לתרום לאחר שתתחזק.