• טבילת כלים

קניית בקבוק זכוכית מגוי

הרב שמואל הולשטיין

י"ד אדר א' תשס"ח
שאלה
הייתי באומן והגענו למעיין שמיוחס לבעל שם טוב זיע"א. היה שם גוי שמכר בקבוקי זכוכית שמיועדים למילוי, צריך לציין, שמודבק על הבקבוק סמל מקום קבורת הבעש"ט וכן כתוב בעברית וקניתי ממנו כדי למלא מים מהמעיין. האם יש בעיה לשתות מהבקבוק\ מהמים?
תשובה
אם הבקבוק נועד לשימוש חד פעמי בלבד אין שום בעיה. אולם אם הוא נועד לשימוש רב פעמי הוא חייב בהטבלה (אם הוא לא הוטבל במעיין הבעש"ט), אך המים לא נאסרו וניתן לשתותם בכלי אחר. הרב שמואל הולשטיין