• שבת ומועדים
  • הלכות יום טוב

חימום אוכל בחג

הרב שמואל הולשטיין

כ"ו אלול תשס"ז
שאלה
האם אפשר לחמם אוכל ביום ראשון של ראש השנה בערב לצורך סעודת יום שני של ראש השנה, וכן מיום שני לצורך סעודת יום ו’ בערב? (כמובן לאחר שעשינו עירוב תבשילין). האם הדבר צריך להיעשות לפני או אחרי הדלקת נרות חג/שבת?
תשובה
אין לחמם או לעשות שום פעולה ביום הראשון שצורך היום השני עד צאת הכוכבים של היום השני. מיום שני לצורך סעודת שבת מותר במידה ואכן עשיתם עירוב תבשילין, ואז מותר לעשות כל פעולה המותרת ביום טוב לצורך השבת. לאחר הדלקת נרות שבת מותר לעשות רק דברים שמותר לעשות בכל שבת (ואל דברים שמותר לעשות רק ביום טוב). שנה טובה.
הרב שמואל הולשטיין