• שאלות כלליות

תרומה על תנאי

הרה"ג דוב ליאור

א אייר תשס"ח
שאלה
אני מתקשה כבר זמן רב למכור נכס כלשהוא שבבעלותי, מצב הנכס הוא לא טוב ולכן אין קונים. באחד הימים אמרתי בליבי שאם הקב"ה יסייע לי ובטווח של שבוע אקבל הצעה רצינית מקונה שתוביל למכירה בפועל, אתרום סכום מסוים מתוך הרווח לישיבה מסוימת. האם מותר היה לי לעשות תנאי כזה? אגב עוד באותו היום הגיע הצעה רצינית ובקרוב תתבצע המכירה.
תשובה
היה מותר לך. יש דעה שאפילו במחשבה צדקה מחייבת. אע"פ שזה לא לכל השיטות, אם אתה רוצה להיות חסיד אמיתי, תקיים את נדרך אפילו אם נדרת בלב.