• תורה, מחשבה ומוסר
  • תורה לנשים

לימוד טעמי המקרא לנשים

הרה"ג יעקב אריאל

ז סיון תשס"ח
שאלה
אני משתתפת בשיעור לטעמי המקרא המעוברת ע"י אישה לנשים בבית המדרש של בית הכנסת. מטרת הלימוד היא להקנות לנשים כלים ללימוד והבנת התנ"ך ולימוד הניגון לקריאת התורה במניין נשים ולקריאת מגילה לאילו שמעונינות בכך.(מכל מקום-אין כוונה להתחיל מניין כזאת בביה"כ) אישית, אני מעוניינת להשתפר בהבנת הנקרא בלימוד התנ"ך ומפרשיו ולתרגל עם בניי קריאת תורה - שאין לאביהם אפשרות לעשות זאת. יש בבית הכנסת מתנגדים בודדים. האם יש בעיה הלכתית בעניין?
תשובה
אין בעיה עקרונית בלימוד טעמים, בעיקר להבין באמצעותם את הפסוק. אכן יש הסתייגות מהתופעה של נשים הפורשות מן הציבור רק כדי לשמוע את המגילה מפי אשה. פרסומי ניסא מחייב ברוב עם הדר מלך בבתי הכנסת הקבועים עם כל הציבור.