- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
כשרות כלי קרמיקה
שאלה
הנחתי שניצל (חם) על צלחת קרמיקה חלבית, מה דינה של הצלחת (היקרה לליבה של אשתי...)
תשובה
עיין בספרי באהלה של תורה ח"א סי' יג שבמקרה זה אפשר להכשיר את הכלי ע"י הגעלה ג' פעמים ברותחין (בזהירות, לא להכניס את הכלי בת אחת אלא לתת לו להתחמם באדים ואח"כ להגעילו או להניחו בכלי עם מים קרים ולהרתיחם).
הכשרת צלחת מקרמיקה
הרבנות הראשית לישראל | כ"ה אב תשפ"א

שימוש לכתחילה במיקרוגל טרף
הרה"ג דוב ליאור | ה טבת תשע"ב
מגן שולחן מלוח אקרילי (פיברגלס)
הרב יואב חנניה אוקנין | ד ניסן תשפ"ב

תבנית חלבית במיקרו בשרי
רבנים שונים | כ"ה תמוז תשס"ד

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

חתונה במסעדה פתוחה בשבת
ט"ז אב תשס"ב

נטילת ידיים בכיור
ט"ז אב תשס"ב

פירוק אוהל בשבת
ט"ז אב תשס"ב

גילוח במוצאי תשעה באב
כ"ט תמוז תשס"ב

שימוש במילה "מזרוחניק" כביטוי גנאי
הרה"ג יעקב אריאל | ז שבט תשפ"ג

שיבולת שועל (קוואקר)
הרה"ג יעקב אריאל | י אייר תש"ע

שימוש במילה "מזרוחניק" כביטוי גנאי
הרה"ג יעקב אריאל | ז שבט תשפ"ג

ברכה על הקשת
רבנים שונים | ו מרחשון תשס"ט

חשש לגזל
הרב יהודה אודסר | ז שבט תשפ"ג
