• מצוות ישוב וכיבוש הארץ

דין אילת בשמיטה

הרה"ג דוב ליאור

י"א אלול תשס"ח
שאלה
שמעתי שישנן דעות לא מעטות הסוברות כי לאילת אין דין א"י ויש אף המחמירים לשמור שם יו"ט שני. האם לא היה כדאי להקים מיזם שיפתח את החקלאות באילת (ובעיקר של ירקות בהם יש את הבעיה הגדולה של ספיחים) ובכך יווצר פתרון שיעקוף את המחלוקות בין הצבור החרדי לדתי לאומי, והם יוכלו לסעוד איש על שולחנו של זה ללא חשש? גילוי נאות, ראיתי בספר קטיף שביעית כי הרב טיקוצ’ינסקי זצ"ל ולהבדיל בין חיים לחיים הרב מרדכי אליהו שליט"א, סוברים כי על אילת חל דין קדושת עולי מצרים. אולם פוסקים אחרים המוזכרים שם נוטים להקל. רציתי לדעת מה דעת הרב בענין ?
תשובה
הרוב סוברים שאין לה דין א"י ובאמת יש יבולים בערבה הדרומית שמשתמשים בהם השנה, רק יש שם בעיה גדולה של חוסר מים.