שילוח הקן על אדן חלון המטבח בביתי

הרה"ג דוב ליאור

י"ט אלול תשס"ח
שאלה
אל אדן החלון במטבח ביתי הייתה סלסלה מפלסטיק ובה נבנה קן ולאחר מכן היונה הטילה בה שני ביצים. מאחר ופחדתי מקינים באזור המטבח, הברחתי את היונה ע"י הקשה על סלסלת הפלסטיק ולאחר מכן הורדתי את הסלסילה עם הקן והביצים לחצר הבניין. יש לציין שביצה אחת נשברה (הייתה עם החלמון-הצהוב). ניסיתי להעמיד את הסלסילה על ענף עץ ואז הרוח העיפה את הסלסילה עם הקן והביצים לארץ ואחת מהביצים נשברה. רציתי לדעת: 1. האם נהגתי בחוכמה? 2. האם קיימתי את מצוות "שילוח הקן"?
תשובה
לכאורה כיון ששילחת אותה ואז לקחת את הביצים קיימת את המצוה, אף שיש דיון בהלכה אם צריך לזכות בגוזלים או מספיק לשלח, אבל כיון ששילחת גם אם נשברה ביצה בדרך קיימת את המצוה. אבל אתה כיון שלא כיוונת למצות שילוח הקן לפי השו"ע לא קיימת את המצוה שנפסק שמצוות צריכות כוונה. אולם יש דיעות בראשונים שפוסקים שמצות לא צריכות כוונה ולפיהם כן קיימת את המצוה.