• שאלות כלליות

מחשבות והשפעתן

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ד מרחשון תשס"ד
שאלה
ראיתי בפירוש הטובי חיים לתנא דבי אליהו זוטא (פרק טו עמוד עד) שהוא אומר שכל מה שהאדם חושב שיקרה לו לא קורה בסוף. האם צריך לחשוש לזה? האם אם באים למשל לראיון עבודה, לא טוב לחשוב על מקום עבודה שמוצא חן, איך יהיה נעים לעבוד שם, כי זה יכשיל את הקבלה לשם? ואיך אפשר להמנע ממחשבות כאלו, אם רוצים משהו מאד?
תשובה
איני מכיר את הדעה הזו. אולי הכוונה שאדם לא יתלה תקוות במחשבתו באופן שאחר כך אם לא יתמלאו צפיותיו זה יגרום לו לאכזבה.