• קריאת שמע וברכותיה

קריאת שמע בזמנה לנשים

הרה"ג יעקב אריאל

י"ג מרחשון תשס"ד
שאלה
אני יודעת שאשה אינה חייבת בקריאת שמע בזמנה. רציתי לדעת אם אשה מחליטה כן להקפיד אך קשה לה לקום בזמן, האם יש הגיון בכך שתקום, תאמר קריאת שמע עם הפרשיה הראשונה, תחזור לישון ואח"כ (כמובן לפני חצות) תקום ותתפלל תפילת שחרית?
תשובה
אישה רשאית לקבל על עצמה לקיים מצוות עשה שהזמן גרמן כמו גבר, אולם עצתי לה לקבל על עצמה בלי נדר. אישה שקיבלה על עצמה לקרוא ק"ש בזמנה יכולה לנהוג כמו שהצעת. אלא שזמן תפילת שחרית הוא עד 4 שעות (אלא א"כ אותה אישה נוהגת להתפלל רק תפילה אחת ביום וא"כ אינה חייבת בשחרית דווקא). לדעת המשנ"ב על אישה להתפלל שתי תפילות ביום - שחרית ומנחה בזמנן. ולדעתו אין טעם בכך שאישה תחמיר בק"ש בזמנה יותר מתפילה בזמנה.