• טבילת כלים

אכילה אצל מי שהכלים שלו לא טבולים

הרה"ג יעקב אריאל

ג שבט תשס"ט
שאלה
ההורים של בעלי הם אנשים מסורתיים ואני לא יודעת האם כל הכלים שלהם טבולים. הם מזמינים אותנו לאכול אצלם בשבתות, והיות שקראתי את דבריו של הרב בנושא אכילה אצל מי שכליו לא טבולים, אני רוצה לשאול, האם גם כשמדובר בהורים וצריך לכבדם זו עדיין בעיה לאכול שם?
תשובה
בשונה מבעית כשרות, כלי לא טבול אינו טרף אלא שיש מצוה להטביל את הכלים. בעה"ב חייב בה. אורח מזדמן אינו יכול להטביל את כלי מארחו, ולכן, אם האוכל עצמו כשר מותר לו לאכול בלי לא טבול באופן ארעי. עצתי שתפתרי את הבעיה ותטבילי בעצמך את הכלים ואל תטריחי את הורייך.