• תהלים ותפילות אישיות

תהילים לרפואת חולה

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ח אדר תשס"ט
שאלה
האם תוכלו לאמר לי מהו מקור המנהג לאמר תהילים על מנת להושיע לחולה? מהם הפרקים שצריך לאמר ובאיזה סדר לאמר אותם? האם יש הסבר קבלי לאמירת פרקי תהילים אלו דוקא?
תשובה
על מעלת תהילים כתבו רבים מגדולי ישראל. יש לכך מקור בגמ', שדוד המלך ביקש שספר תהילים יהיה לו מעמד מיוחד כמו קורא בתורה. ספר תהילים הינו ספר התפילות הקדום שלנו והאמונה בכוחה של תפלה היא האמונה בכוח של תהילים להושיע. כמו שתפילה מועילה כך גם תהילים מועילים. בנוגע לסדר הפרקים את יכולה לעיין בספרי תהילים ובסופם מובאת רשימה של ל"ו פרקים שנוהגים לומר על החולה. לאחר אמירת ל"ו הפרקים נוהגים לומר את האותיות בפרק קי"ט שמתחילות בשמו של החולה. למשל, אם החולה שמו יעקב, יש לומר את האותיות האלו מתוך פרק קי"ט. פרק קי"ט כתוב בסדר של א"ב כשלכל אות יש שמונה פסוקים המתחילים באות הזאת. לאחר אמירת שמו אומרים את האותיות "קרע שטן". הסיבה לאמירת פסוקים אלו משום שהתוכן של הפסוקים האלו הוא הצלה מפני המוות ומפני הרוע שהוא מקור המוות. הסיבה להזכרת הפסוקים מפרק קי"ט משום שפרק זה מדבר על מעלת עושי המצווה. זכות המצוות תעמוד לרפואת החולה. בשורות טובות