• שאלות ציבוריות

"ארגונים חברתיים"

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ט אדר תשס"ט
שאלה
מה דעת כב’ הרב על ארגונים ופעילות חברתית כמו "מעגלי צדק" או תו תקן חברתי ודומיהם. האם לא נכון יותר לומר שהיהדות קפיטלסטית בטבעה?
תשובה
היהדות שואפת לצדק ליושר להגינות, היא אינה לא קפיטליסטית ולא סוציליסטית. כוונת הפעילים במעגלי צדק לטובה ויש לברך על כוונתם. כל דבר צריך לשקול לגופו לפעמים המאבק לזכויות העובדים גורם לעובדים רעה. מפעלים נסגרים בשל אי האפשרות לעמוד בזכויות של העובדים והתוצאה היא שלעובדים אין פרנסה. היחס לאירגוני זכויות הנשים