• קריאת התורה

פסול בספר תורה - לתקן?

הרה"ג דוב ליאור

כ"ח מרחשון תשס"ד
שאלה
בקריאת התורה בשבת נמצאה האות "מ" כשהיא פגומה. הדיו שממנו עשויה האות התקלף ונשאר מעט דיו שחור שניתן לקרוא "נ ו" אולם נשאר רושם האות במקום נפילת הדיו בצבע חום. אצלנו בבית הכנסת נוהגים מנהג אשכנז. האם הספר כשר? מה עלינו לעשות?
תשובה
אפשר לתקן את זה. צריך להפסיק את הקריאה, להחליף ספר תורה ולהמשיך את הקריאה מהספר החדש ואם אפשר אז לקרא את כל הפרשה מהספר החדש. אך כאשר מחליפים ספר תורה יהודי אשכנז מברכים ברכה אחרונה ומברכים ברכה ראשונה על הספר החדש, יהודי ספרד לא מזקיקים ברכה כלל, אלא מחליפים ספר וממשיכים את הקריאה.