• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

איזה תיקון לעשות

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ז אייר תשס"ט
שאלה
לפני כ-8 שנים עברתי עברה חמורה, עשיתי מעשה שאני מתחרטת עליו מעמקי נשמתי, המעשה חרוט במצפוני. לקחתי על עצמי הרבה דברים על מנת לנסות לתקן את הטעות. אני חושבת שזה לא עזר כי אני מרגישה שאלוהים מעניש אותי בזה שהוא לא נותן לי ילדים. המקרה קרה לפני 8 שנים, ולפני 6 שנים התחתנתי ומאז נכנסתי להריון 4 פעמים אחרי הרבה טיפולים קשים ולבסוף לצערי הפלתי. מה עלי לעשות כדי לעבור תיקון? מהי הפרוצדורה שעלי לעשות? אני חושבת שאני ובעלי עברנו הרבה בכי וייסורים, האם זה בגלל הדבר הנורא שעשיתי? (בעלי לא יודע על המקרה) האם אלוהים לא סלח לי למרות שהוא יודע שאני מתחרטת מעמקי ליבי ולמרות שהתפללתי בכיתי והתחננתי שיסלח לי? מה עוד עלי לעשות, איך ואיזה תיקון לעשות? אנא עזרו לי אני ממש על סף דיכאון.
תשובה
על הכל אפשר לחזור בתשובה. ואם את חזרת בתשובה גמורה מתוך חרטה וקבלה לעתיד. וגם את משתדלת להזהר במצות בודאי נסלח לך על חטאך. עליך להמשיך להתקדם בשמירת מצות לתת צדקה ומצוה זו גדולה מאד וככל שתתקדמי כך ירבו זכויותיך ובעזרת ד' ימלאו משאלותיך לטובה וכל המצות צריך לעשות בשמחה וזה מביא ברכה.