• יחוד

דיני יחוד למשודכים

הרב שלום אילוז

ל תשרי תש"ע
שאלה
שלום רב,יש לי מס’ שאלות כלליות אשמח אם יתאפשר לרב לענות עליהן. 1. האם ישנו איסור יחוד עם סבא? והאם מותר לישון בביתו כשרק הוא נמצא? 2. האם הליכה של משודכים בפארק גדול מאוד בלילה (שיש בו אנשים אך הוא חשוך) , אסורה ונחשבת ליחוד? 3. אם אפשר לפרט יותר על דיני יחוד למשודכים. 4. האם מותר למחוק עיפרון עיניים שנמרח בשבת?
תשובה
1. מותר לאדם להתייחד עם סבתו או לנכדה עם סבא. 2. קשה מאוד לתת בזה כללים אך באופן כללי אפשר לומר שאם תשבו במקום מסויים ולא יעברו אנשים אסור, ואם נמצאים שם כל כך הרבה אנשים שתמיד יעברו אנשים מותר. 3. אי אפשר באינטרנט לפרט את כל דיני יחוד אך אומר לך שייחוד ארוס עם ארוסתו יותר חמור מחמת הקרבה ביניהם. 4. לא.