• שאלות כלליות

ללמד בנים ולייעץ לבנים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ט אב תשס"ט
שאלה
אני בת 27 רווקה, דתיה. למדתי הוראה וייעוץ חינוכי. אני כרגע מחפשת עבודה לשנה הבאה, בכיוון של תיכון. אני מבינה שלא צנוע ללמד בנים, גם באופן כללי וגם כי אני רווקה וקרובה לגילם. ניסיתי זמן רב למצוא עבודה והעדפתי מקומות עם בנות אך כרגע יש בפניי 2 אפשרויות: 1. מקום אחד שהוא מוסד לבנות שהוצאו מבתיהן עקב התדרדרותן. במוסד זה יש בית ספר. הקושי הוא שהמוסד חילוני, וגם לומדות שם כמה גויות. שם התקבלתי להיות מחנכת. 2. מקום שני (שעדיין לא התקבלתי), הוא בית ספר דתי עם כיתות מעורבות של בנים ובנות.שם אני בודקת להיות מורה ויועצת. אם אצטרך לבחור בין שניהם, עוד לא החלטתי לגבי נטיית ליבי. אמנם אני שואלת מבחינה הלכתית, או לפחות רוח ההלכה, איזה מהמקומות עדיף. עד כמה זה מהווה בעיה ללמד בנים ולהיות יועצת לבנים. ועד כמה לתת מקום לנטיית ליבי. (לדוגמא אם מבחינה הלכתית עדיף את הבית ספר לבנות ואני מעדיפה להיות יועצת ומורה בתיכון אך יש שם גם בנים) או שמא - לא להתפשר ולוותר על שניהם. אשמח לשמוע את דעת הרב. תודה!
תשובה
עדיפה ההצעה הראשונה ללמד בנות, כי להיות יועצת לבנים יש בזה בעיה לגיל שלך ולהיותך רווקה. אני מאחל לך שתמצאי בקרוב את בן זוגך ותבני בית נאמן בישראל.